Auto Novaka Đokovića: Liči na betmobil, do stotke stiže za samo 2,5 sekunde – ljubitelj električnih automobila

Srpski teniser Novak Đoković poznat je kao čovek kojo vodi računa o prirodi, pa je tako u svoju kolekciju automobila uključio i električni automobil.

Novak je poznat po tome da ga ne zanima samo sport ili tenis već ima širolika interesovanja iz svih oblasti života.

Tako je Đoković veliki ljubitelj najvećeg srpskog naučnika, Nikole Tesle, koji je osoba kojoj se najviše divi.

Iz tog razloga i nije iznenađenje što je upravo Novak i vlasnik jednog od elektičnih modela kompanije Tesla, koja je osnovana inspirisana istraživanjima i otkrićima velikog srpskog naučnika.

Teslini automobili koriste elektične motore, pa tako ne zagađuju prirodnu sredinu, što je za Novaka, kao ljubitelja prirode, samo dodatni plus.

Đoković je ponosni vlasnik modela Tesla X, čiji se opseg cene kreće u rasponu od 95.hiljada evra za osnovnu verziju do 110 hiljada evra za modele koji imaju poboljšane performanse i komponente.
Ima čak 1.020 konjskih snaga, do 100 km/h ubrzava za neverovatnih 2,5 sekundi. Maksimalna brzina je 210 kilometara na sat, jer Tesla X nije predviđen kao sportski model, već porodičan automobil.

Ipak, zbog atraktivnog dizajna, moćnog motora i neobičnog mehanizma za otvaranje zadnjih vrata, mnogima ovaj automobil iz određene perspektive liči na „betmobil“ iz popularnog serijala filmova o Betmenu.
Inače Đoković je kada je krenuo njegov vrtoglavi teniski uspon potpisao sponzorski ugovor s Mercedesom, ali je pre neku godinu postao ambasador Pežoa. Logično, nije potom bilo nimalo čudno što je bio primećen u modelima 508 i RCZ ovog proizvođača..

Strani mediji su javljali da je „nekako oduvek voleo Audi, Mercedes-Benc i BMV“, ali još 2018. u Sinsinatiju mnoge je oduševilo što su van stadiona videli Noleta kako, kao i mnogi drugi – ne može da se seti gde je parkirao svoj auto. I to sivi Tesla model S.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *