Smenjena načelnica porodilišta GAK „Narodni front“ – Dolazila zaražena na posao

Dolazila zaražena na posao

Nečelnica porodilišta GAK „Narodni front“ prof. dr Snežana Rakić smenjena je i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postpak jer je ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba pošto je imala koronu, a dolazila na posao.

– Prof. Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju jer nema negativa PCR test. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu – nezvanično saznaje Kurir.

– Dr Snežana Rakić je svojim činjenjem dovela pacijente, kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik što je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline. To je rezultiralo privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodece pozicije – navela je Uprava GAK „Narodni front“ u saopštenju i dodala.

– Zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Republike Srbije, prof. dr Snežani Rakić je sanitarna inspekcija pokrenula postupak koji je u toku, te do okončanja istog nismo u mogućnosti da dajemo izjave na ovu temu.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *