Serija potresa tokom noći u centralnoj Hrvatskoj, najjači magnitude 3,7..

Tokom noći u centralnoj Hrvatskoj zabeležena je serija potresa, od kojih je najjači bio onaj koji je pogodio Petrinju i okolinu, ali se osetio i u Zagrebu.

Prema podacima Seizmološke službe, zabeležena su dva umerena potresa s epicentrom kod Petrinje. Prvi jači potres magnitude 3.7 prema Rihteru dogodio se u četiri sata i 55 minuta. Drugi slabiji potres magnitude 3.3 prema Rihteru dogodio se u pet sati i 19 minuta.

EMSC je ranije javio da je magnituda tog najjačeg potresa je iznosila 3,4 stepena po Rihteru s epicentrom u blizini mesta Strašnik.

Desetak minuta nakon potresa u Petrinji, EMSC je izvestio i o umerenom potresu magnitude 2,7 po Rihteru kod Karlovca, 17 kilometara severoistočno od centra grada.

Prvi u seriji od pet potresa zabeležen je oko tri sata i 45 minuta na EMSC-u, nakon čega je usledio umeren potres kod Petrinje, te tri naknada podrhtavanja.

Potresi jačine 1,4 i 1,9 stepeni po Rihteru zabeleženi su kod Pokupskog, 3,4 pogodio je Petrinju, 2,7 bio je kod Glinskih poljana, dok je potres magnitude 1 po Rihteru zabeležen u okolini Zagreba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *