SEDMIČNI HOROSKOP ZA 15.02.-21.02.2021.

Nedeljni horoskop za 15.02.-21.02.2021 godina
OVAN
Oprez nije nešto čime se možete pohvaliti. Djelujete ishitreno u skoro svakoj situaciji. Međutim, trebali biste biti oprezni kada Merkur u Vodoliji u srijedu postavi na kvadrat Mars u Biku. Ne donosite velike odluke kada su u pitanju Vaše finansije. Tehnološka greška ili neki loši savjeti mogli bi Vas odvesti na pogrešan put.

Pričekajte povoljnije vrijeme. Dok čekate, fokusirajte se na svoje ciljeve i ambicije kada nastane maldi Mjesec u Vodliji u četvrtak. Šta želite da postignete? Možete uspostaviti nove veze koje će Vam pomoći da dobijete ono što želite.

Ako se ove sedmice klonite nevolja, bićete nagrađeni u subotu kada Mars kvadrira Neptun u Ribama i time unese dobru karmu u Vaš život. Uzvratite uslugu pomažući drugim ljudima u nevolji. Bez obzira poklanjate li svoje vrijeme, novac ili vještine koje posjedujete, ako činite dobro, osjećatćete se sjajno.

KARIJERA: Suočićete se sa zanimljivom dilemom tokom ovog tranzita. Partner može nekoliko kritika u vezi sa Vašim planovima u karijeri i napretkom. Ne dopustite mu da Vas odvrati od Vašeg najnovijeg projekta koji ste započeli, čak i ako se ne ostvari tako brzo kao što ste se nadali.

Zadržite fokus i postići ćete ono što ste zacrtali. Isti savjet vrijedi i za poslovne partnere sa kojima nemate lični kontakt.

ZDRAVLJE I SAVJET: Iskoristite maštu kako biste ostali u formi i zdravi. Osim fizičke aktivnosti, pokušajte vizualizovati svoju rutinu vježbanja. Osjetićete kako uspijevate u područjima za koja Vam je potrebno više vremena. Ako nastavite tako, možete poboljšati svoje šanse za uspijeh.

BIK
Budite oprezni ove sedmice. Kada Merkur u Vodoliji u srijedu postavi kvadrat Marsu u Vašem znaku, impulsivne odluke mogu negativno uticati na Vašu reputaciju i imidž u javnosti. Držite se dalje od centra dešavanja kako biste izbjegli skandal.

Srećom, ostatak sedmice djeluje bolje nastankom mladog Mjeseca u Vodoliji u četvrtak. Mjesec je u Vašem sektoru karijere, donosi Vam ambiciozne nove početke i razne nove mogućnosti u Vašem poslu. Ovo je sjajan dan za razmišljanje o načinima napredovanja bez obzira tražite li unapređenje ili novi posao. Ne bojte se da sanjate veliko!

Sedmica završava laganom notom kada Mars u subotu u Ribama kvadrira Neptun, stvarajući izvrstan dan druženja i pomaganja drugima. Iskoristite dodatni nagon i energiju u humanitarne svrhe i povedite svoje prijatelje sa sobom. Sva ta dobra karma koju stvarate pomoći će Vam kasnije.

KARIJERA: Možda niste sigurni što želite ovih dana, pogotovo jer se čini da mnogi od Vaših ciljeva izgledaju djeluju kao već propali. Razmislite da li ste uopšte odabrali pravi put u karijeri.

Narednih sedmica i mjeseci ćete biti pod još većim pritiskom. Ako sada niste srećni, sigurno nećete biti srećni ni kasnije. Isplatiće Vam se ako provedete neko vrijeme razmišljajući o tome što zaista želite u životu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ne pretjerujte. Izgleda da imate prepun raspored. Trebaće Vam puno energije u narednom periodu kako biste sve postigli. Ako posustanete, polako se povucite. Bolje je odustati na vrijeme nego posle da se kajete. Ovo je trenutak kada biste trebali biti posebno oprezni po pitanju ovog problema.

BLIZANCI
Avantura Vam je zagarantovana ove sedmice kada Sunce u ponedjeljak kvadrira Merkur u Vodoliji i Vaš sektor filozofije i putovanja. Ovo je izvrsna prilika da izađete izvan van zone komfora i proširite intelektualne horizonte odlaskom na putovanje, naučnim predavanjem ili upoznavanjem novih ljudi. Budite otvoreni.

Zatim, u četvrtak, mladi Mjesec je takođe u Vašem sektoru filozofije i putovanja, što otvara mogućnost putovanja na duže destinacije u budućnosti. Počnite planiratiodmah. Ovo je vrijeme i za pravljenje planova u vezi sa Vašim obrazovanjem, poput povratka u školu.

Danom zaljubljenih završavamo sedmicu pridruživanjem Merkura Jupiteru u Vodoliji, čineći Vas izuzetno zadovoljnim po pitanju ljubavi. Iskoristite ovu situaciju istraživajući svog partnera na sve načine!

KARIJERA: Čini se da period pred koji je pred nama obećava puno. Fokus je na zoni posla i sugeriše da sada imate više ponuda za posao, više posla i više šansi za uspjeh. Poklonu se ne gleda u zube. Ovo bi moglo biti povoljno vrijeme za razgovor za novi posao jer imate jako puno šansi da uspijete. Ne razmišljajte dva puta nego krenite u akciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Radite više stvari koje Vas ispunjavaju. Čini se da sanjate velike ideje. Možda Vam je trenutno zabavno, ali sav ovaj entuzijazam mogao bi Vas početi iscrpljivati. Obilje ribe i ne previše kofeina pomoći će Vam da nastavite dalje i da budete izbalansirani. Pazite da se ne spotaknete dok su Vam misli na drugim stvarima.

RAK
Vaša sedmcia ljubavi započinje vrlo užurbano spajanjem Merkura u Vodoliji. Ovaj spoj se odvija u Vašem sektoru intimnosti, podstičući Vas da krenete divljom stranom života. Ako postoje određene tabu teme prema kojima ste oduvijek bili znatiželjni, zašto ih ne istražite? Nećemo ništa pretpostavljati na svoju ruku.

Intimnost se pojačava kada nastane mladi Mjesec u Vodoliji u četvrtak, donoseći transformaciju u vezi koja bi mogla ojačati Vaš odnos ili stvoriti promjenu u Vama samima. U svakom slučaju, ovo za Vas označava ciklus rasta i prilagođavanja.

Vaša sedmica završava kada Mars u Biku u subotu kvadrira Neptun u Ribama, stvarajući mogućnost za bolje razumijevanje prijatelja i pitanja socijalne pravde koja prije niste razumjeli. Iskoristite ovo vrijeme za postavljanje pitanja i uključivanje u razne teme koje Vas zanimaju.

KARIJERA: Ako radite za sebe, čini se da ste u vrlo dobroj poziciji. Fokus na Vašu kreativnu stranu naglašava Vaše poduzetničke sposobnosti. Ako se slučajno nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme, mogao bi Vam biti ponuđen uzbudljiv i vrlo unosan projekat. Međutim, nemojte potpisivati nikakve ugovore dok ne budete imali priliku pročitati sve stavke ugovora shvatiti šta se od Vas traži.

ZDRAVLJE I SAVJET: Čini se da zračite pozitivnom energijom. Drugi se pitaju kako uspjevate izgledati tako dobro i pri tom se osjećati isto. Možda i odlučite da otkrijete Vašu tajnu uspijeha. Čestitajte sebi na tome. Vrijedno ste radili za ovaj rezultat. I, potrudite se da se ne vraćate na stare obrasce ponašanja! Nastavite ovim putem.

LAV
Imaćete pomoć Vaših prijatelja i parntera ove sedmice za sve što Vam bude trebalo. Sve započinje u ponedjeljak kada se Sunce spoji sa Merkurom u Vodoliji i Vašem sektoru partnerstva. Ako imate zadatke koje treba obaviti, zatražite pomoć. Timski napor može osigurati da sve završite u kratkom vremenu.

Mladi Vjesec u Vodoliji donosi mogućnost za romantiku u četvrtak. Ako ste slobodni, sljedećeg partnera ćete upoznati na neobičan način. Ako ste u vezi, Vaša veza bi mogla preći u novu fazu. Uzbudljivo, zar ne!

Sedmica se završava Danom zaljubljenih u nedjelju kada se Merkur pridružuje Jupiteru, stvarajući vrlo povoljan aspekt. Ako ste slobodni, pristanite da izađete na sastanak. To bi Vas moglo dovesti do nečega čarobnog. Ako već imate planove za tu veče, biće to noć koju nećete zaboraviti.

KARIJERA: Očekuje Vas sukob na poslu. Imate ideju o tome šta je potrebno da biste to riješili, ali osoba sa kojom imate sukob drži sve konce pri sebi. Ovo nećete moći riješiti uobičajnim metodama. Moražete se izdići iznad problema i sagledati ga iz potpuno novog ugla. Istražite ideju za poslovanje od kuće.

ZDRAVLJE I SAVJET: Postoje naznake da će Vam se grlo upaliti. Ovo je signal za usporavanje i opuštanje. To bi takođe moglo značiti da biste trebali raditi detoksikaciju nekoliko dana. Obavezno jedite dosta svježeg voća i povrća i pijte vodu kako biste svom sistemu dali priliku da izbaci sve nečistoće. Osjećaćete se mnogo življe.

DJEVICA
Joj, Djevice! Vaša sedmica započinje napetom notom kada Merkur u Vodoliji u srijedu postavi na kvadrat Mars u Biku. Nove informacije i ideje mogle bi se sukobiti sa Vašim mišljenjem, a Vi se ne želite predomisliti. Iako još uvijek ne morate praviti velike promjene, budite otvoreni prema mogućnosti da možda niste uvijek u pravu.

Mladi Mjesec u Vodoliji u četvrtak donosi novi početak u Vašem sektoru rada i rutine. Ovo je izvrsno vrijeme da promijenite rutinu i shvatite šta možete učiniti kako biste postali produktivniji.

Ovo je vrijeme i za početak novog posla ili isprobavanje nekonvencionalnog kondicijskog plana. Dan ljubavi u nedjelju donosi nove ideje kada se Merkur pridruži Jupiteru. Ovo je sjajan dan za smišljanje inovativnih načina da pokažete nekome koliko Vam je stalo do njih.

KARIJERA: Intenzivna rasprava i posredovanje će Vam pomoći da napredujete. Morate doći do srži problema. Pogledajte ga iznutra, iskorijenite sve skrivene segmente i ostvarite svoje planove u vezi sa tim. Jednom kada sve ovo riješite, rješenje koje tražite će se pojaviti kao čudo iz vedra neba. Kosmos će Vam razjasniti svaku zabunu.

ZDRAVLJE I SAVJET: U Vašem životu trenutno se mnogo toga dešava, toliko da Vaš nervni sistem teško uspijeva pratiti korak. Vježba je izvrstan način da izbrišete bilo kakvu statičnost u Vašem sistemu. Ako svakodnevno vježbate, ovi dani će dani biti posebno uzbudljivi. Moći ćete preći čak i preko svojih ličnih rekorda.

VAGA
Dan zaljubljenih započinje rano za Vas ove sedmice kada nastane mladi Mjesec u četvrtak u Vodoliji. Mladi Mjesec je u Vašem sektoru zadovoljstva, pomažući Vam da manifestujete sve dobre vibracije koje želite, bilo sami ili sa partnerom.

Međutim, ako se ne osjećate kao da ste željni pretjerane avanture, ovo je takođe izvrsna prilika da smislite kreativni, ručno izrađen poklon za svog partnera. Nastavite biti kreativni u svom ljubavnom životu kada se Merkur u subotu pridruži Veneri u Vodoliji.

Uz ovaj aspekt u Vašem sektoru zadovoljstva, ovo je sjajan dan za isprobavanje novih stvari i pronalaženje inovativnih načina za postizanje zadovoljstva.

Napokon, dan zaljubljenih u nedjelju donosi dodatnu sreću kada se Merkur pridruži Jupiteru, omogućavajući Vam da malo ludujete na način koji Vama odgovara. Ne bojte se tražiti ono što želite. Jednostavno, sve što poželite možete i dobiti. Uživajte u vrlo strastvenoj večeri koja Vas očekuje.

KARIJERA: Pripremite se za dijeljenje svojih ideja sa ostatkom sviejta detaljnim planiranjem svojih projekata. Iskoristite sve ove sedmice i mjesece koji dolaze kako biste pokazali svoje vještine i talente.

Planetarni aspekti Vam mogu pomoći da kreativan projekt dovedete do sretnog završetka. Ako naiđete na frustraciju i kašnjenja, to neće previše uticati na Vas. Nastavite na umrežavanju sa ljudima i stvaranju novih prijatelja. To će poboljšati Vaše šanse za uspjeh!

ZDRAVLJE I SAVJET: Ne košta puno novca da biste ostali u formi i zdravi. Umjesto da plaćate skupe teretane, možete više šetati umjesto što se vozite autom. Ako ne možete hodati do posla, idite u duge šetnje u slobodno vrijeme kako biste se nadisali svježeg zraka i ostali u formi. Ples uz Vašu omiljenu muziku će Vas takođe održati u odličnoj formi.

ŠKORPIJA
Sedmica započinje sa manjim naporom kada Merkur u Vodoliji u srijedu kvadrira Mars u Biku i stare tradicionalne metode stanu na put inovacijama. Međutim, nemojte donositi nikakve iznenadne odluke. Sačekajte dok ne prikupite sve činjenice.

Zatim, u četvrtak nastaje mladi Mjesec u Vodoliji i Vašem porodičnom sektoru. Ovo može biti sjajno vrijeme za nove početke u privatnom životu, poput osnivanja porodice ili kupovine nove kuće ili stana.

Ovo neće nužno biti vrlo tradicionalna porodična situacija, ali zar Vam se ne dopada ta ideja? Subota je odličan dan za traženje prilika za užitak kada Mars kvadrira Neptun u Ribama. Ovo je dobar dan da se posvetite svojim voljenim i uživate u svemu što to nosi. Proslavite dan zaljubljenih malo ranije. Biće Vam jako drago što jeste.

KARIJERA: Osjetićete neke sumnje vezane za posao koje će paralizovati Vašu volju za usppijehom. Vrlo je važno da svoje planove ne ugrožavate popuštanjem negativnom razmišljanju.

Nastavite istraživati svoje limite i pomjerati ih sve dalje i dalje. Što se više preplašite protivnike, to ćete više uspjeha imati u poslu. Vrijeme je da zaronite u svoju sljedeću uzbudljivu poslovnu avanturu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako Vam nedostaje energije, možda ćete trebati prilagoditi ishranu svakodnevnom životu kako biste izgradili snagu i izdržljivost. Ne jedite previše masne ili slatke hrane i pokušajte ograničiti kofein. Uravnotežena hrana koju Vaše tijelo brzo obrađuje, poput žitarica, svježeg voća i povrća i smeđeg pirinča, mnogo je lakša za Vaš sistem. Pijte i puno svježe vode.

STRIJELAC
Sedmica započinje vrlo kreativno kada Sunce u ponedjeljak spoji Merkur u Vodoliji. Ovaj aspekt se događa u Vašem sektoru komunikacije, što ga čini izvrsnim danom za smišljanje novih i uzbudljivih ideja.

Ovo je takođe dobar trenutak da se organizujete i svoje ideje smjestite na sigurno mjesto kako ih kasnije ne biste zaboravili. Iako je Merkur u retrogradnom stanju, moći ćete sa lakoćom komunicirati kada nastane mladi Mjesec u Vodoliji u Vašem sektoru komunikacije u četvrtak.

Ovo je sjajan dan za smišljanje ideja, planiranje budućnosti ili kratko putovanje. Napokon, dan zaljubljenih donosi uspjeh kada se Merkur u nedjelju pridruži Jupiteru. Ako ste smislili neke ideje, onda je nedjelja dan da ih svima saopštite, bilo da planirate putovanje ili romantični sastanak. Sigurno će biti uspješni.

KARIJERA: Ovaj period može dovesti do nekih problema. Snažne emocije bi mogle otežati donošenje ispravne odluke. Pokušajte pričekati neko vrijeme prije nego što donesete bilo kakvu odluku, jer bi se u narednom periodu sve trebalo malo smiriti. Budite vrlo oprezni u poslovanju sa ljudima koji izgledaju vrlo uglađeno na prvi pogled, ali ipak nisu toliko iskreni duboko u sebi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Život bi Vam mogao pripremiti jedno ili dva iznenađenja. Problemi na poslu mogu štetiti Vašem zdravlju čak i ako se riješe prilično brzo. Budite dobri prema sebi tako što ćete vježbati, dobro jesti i redovno spavati.

Redovno vježbanje omogućiće Vam da se osjećate energičnije. Takođe će Vam biti veliko olakšanje riješiti se svih problema sa kojim se već godinama borite.

JARAC
Pokušajte da se ne forsirate previše ove sedmice. To bi Vas u suprotnom moglo dovesti do samosabotaže. U srijedu Merkur u Vodoliji postavlja kvadrat na Mars u Biku, stvarajući ozbiljnu napetost koja bi Vam mogla oslabiti samopoštovanje.

Pokušajte se fokusirati na zabavu. Kasnije se možete vratiti na posao. U četvrtak nastaje maldi Mjesec u Vodoliji i skreće pažnju na Vaš sektor vrijednosti. To se može pokazati kao novi početak za Vaše finansije i samopoštovanje.

Ovo je izvrsna prilika za smišljanje na koje načine koje možete zaraditi više novca ili uštedjeti novac za buduće kupovine. Proslavite dan zaljubljenih ranije u sedmici kada Mars u subotu u kvadrira Ribe u Neptunu, stvarajući time odličan dan za romantiku i zabavu. Ovaj aspekt bi zaista mogao pomoći da sve Vaše maštarije postanu stvarnost ako se fokusirate na zadovoljstvo i pozitivne misli. Uložite u posao i bićete nagrađeni.

KARIJERA: Svemir Vas ohrabruje da se odlučite za velike stvari. Umjesto da znate put kojim trebate ići, Vi ćete se osjećati zbunjeniji nego ikada prije oko toga u kom pravcu krenuti.

Pokušaj donošenja odluke može izgledati nemoguć. Možda će Vam biti lakše ako povratne informacije dobijete od prijatelja i pouzdane osobe. Imate prijatelje koji su na ključnim pozicijama. Oni će Vam biti od velike pomoći.

ZDRAVLJE I SAVJET: Najbolje ćete proći ako u svom životu napravite ravnotežu između posla i odmora. Postoje razlozi zbog kojih morate obratiti pažnju na svoje tijelo, posebno ako ste umorni.

Preporučujemo Vam da budete na oprezu kada koristite bilo koji električni uređaj, posebno tokom vikenda. Nesreće bi se mogle dogoditi ako ne budete obraćali previše pažnju na to što radite. Izbalansiran um jednak je uravnoteženom tijelu!

VODOLIJA
Opa! Ovo je vrlo velika sedmica za Vas sa puno energije koja se razvija u Vašem znaku. Osjećate se moćnije, energičnije i spremnije za preuzimanje akcija. U suštini, trenutno ste nezaustavljiva sila.

Usmjerite svoju energiju da započnete projekte kada se Sunce u ponedjeljak spoji sa Merkurom u Vašem znaku. Bićete organizovani i motivisani. Vaš najpovoljniji dan je kada nastane mladi Mjesec u Vašem znaku u četvrtak.

Gledajte u budućnost sa optimizmom i nadom jer je ovo prilika da ispoljite sve što želite. Vaše misli imaju veliku snagu, pa razmislite o svojim željama. U svakom slučaju, ovo je dobar dan za novi početak.

Sedmica se završava kada se Merkur pridruži Jupiteru na dan zaljubljenih, u nedjelju. Nedjelja je dan za sreću, bilo da pokušavate izaći na romantični sastanak ili se družite sa prijateljima.

KARIJERA: Kosmos Vam može pomoći da se suočite sa stvarnošću Vaše trenutne situacije u karijeri. Možda ste bili u iluziji koja Vas je obeshrabrila da postignete svoje ciljeve.

Sad ćete potpuno jasno vidjeti šta zapravo morate učiniti da biste bili uspješni. Trenutno ste u centru pažnje, pa iskoristite ovu priliku da malo promovišete svoje ideje. Razgovarajte sa ključnim ljudima o svojim planovima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutno biste se trebali osjećati bolje i manje uznemireni. Možda su Vas stalni zdravstveni problemi mučili ponovnim pojavljivanjem bez ikakvog razloga. Pokušajte se opustiti i ne razmišljati previše i osjećaćete se energičnije. Imate izvrsnu priliku da istražite nove, zdrave mogućnosti za vježbanje i ishranu.

RIBE
Ovo će biti vrlo emocionalna sedmica za Vas i se zato pobrinite da se odmarate dovoljno i vodite računa o potrebama Vašeg tijela. Sve započinje u srijedu kada Merkur u Vodoliji postavlja kvadrat na Mars u Biku, stvarajući velike probleme u komunikaciji.

Ako jednostavno ne možete biti jasni u svojim izjavama, odmaknite se od haosa i ljudi i priuštite sebi malo privatnosti dok ponovo ne budete mogli jasno govoriti. Mladi Mjesec u Vodoliji i Vašem sektoru privatnosti u četvrtak dolazi sa čudnom energijom.

S jedne strane, ovo donosi mogućnosti za karmički povratak i unutrašnja osjećanja, ali sa druge strane može dovesti i do bolnih sjećanja iz prošlosti i nagona za samoizolacijom.

Pazite da sebi ne nanesete neku štetu. Srećom, stvari se popravljaju kada Mars u subotu u Vašem znaku kvadrira Neptun, što donosi novu nadu dok planirate budućnost. Sanjajte velike snove!

KARIJERA: Ne dopustite da Vam previše birokratije uništi šanse za uspješan zaključak kreativnog poslovnog projekta. Pravne potrebe možda blokiraju Vašu šansu da postignete onoliko koliko ste se nadali.

Budite strpljivi i u međuvremenu učinite sve što možete. Postoji šansa da se na poslu upletete u dramu koja izgleda kao gubljenje vremena i energije. Držite se svog stava i potrudite se da Vas niko ne ometa. Sav haos će uskoro proći.

ZDRAVLJE I SAVJET: Bavite se sportom. Ako neko vrijeme možete biti istrajni u tome, učinićete sebi veliku uslugu. Ako planirate ići na egzotično mjesto na odmor, vrijeme je da počnete ulaziti u formu. Ako sada izgubite nekoliko kilograma, nećete se brinuti zbog onih nekoliko koje dobijete kad se opustite kasnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *