Evo kako da oporavite u potpunosti vaša pluća nakon korona virusa. i za sve koji imaju problema sa plućima: Ovaj lijek je spas za isrpljeno tijelo,a imate je u prirodi..

Da li ste se ikad zapitali zašto ljudima koji pate od plućnih bolesti savetuju da vreme provode u borovoj šumi? To je zato što četinari sadrže esencijalna ulja – prirodna dezinfekciona sredstva. Kada se ova ulja udišu, sluz se brže osobađa iz disajnih puteva.

Kada virus ili bakterija uđu u organizam, količina ispljuvka se znatno povećava, pa postoji potreba za čišćenjem disajnih puteva. To se najčešće radi sa proizvodima na bazi smrekovih izdanaka ili borovog mleka.

Čaj od izdanaka smreke omogućava:

– Dezinfekciju bronhija
– Oslobađa pluća i poboljšava snadbevanje kiseonikom

Priprema:

Potrebni su vam mladi izdanci smrekovih iglica koji su meki i svetlo zelene bolje. Kako biste napravili infuziju, potrebno vam je najmanje 3 kg ovih izdanaka.

Operite izdanke i stavite ih u staklenu teglu, naizmenično slažući sloj izdanaka, sloj šećera. Napunite teglu do vrha, a zatim je poklopite i ostavite u frižider.

Nakon 3 nedelje iglice će otpustiti sok, tegla će se napuniti zelenom, mirisnom tečnošću. Tečnost procedite, a potom ostavite u drugu teglu i držite u frižideru.

Uzimati tri puta dnevno po jednu kašičicu. Ne morate lek uzimati na prazan stomak.

Kada ispijemo celu smesu, možete da smatrate da je čišćenje pluća sasvim završeno.

Preporuka je da se ovaj lek koristi jednom godišnje.

Borovo mleko za čišćenje pluća

Upotreba borovog mleka za čišćenje disajnih puteva posebno je korisna pušačima i onima koji često pate od bronhitisa ili upale pluća.

Kuvanje borovog mleka nije teško:

– Uzmite tri mlade šišarke (zelene) i dobro ih operite ispod tekuće vode.

– Stavite posudu na ringlu, dodajte malo borove smole (kafena kašika).

– Dodajte mlade šišarke.

– Sipajte čašu mleka i ostavite da provri.

– Kada provri, mleko sipajte u termos čašu i ostavite da odstoji 3 do 4 sata dobro poklopljeno.

– Procedite kroz gazu ili sitno sito.

Dobijeno borovo mleko treba piti dva puta dnevno (ujutru, na prazan stomak i uveče pre spavanja) i to podeliti ovu čašu dobijenog mleka.

Naredna dva dana pripremate po istom postupku još dve doze ovog mleka. Nakon tri dana napraviti pauzu, pa opet ponoviti lek 3 dana.

Pijte borovo mleko mesec dana u razmacima 3 dana.

Borovo mleko je zdrav proizvod, sadrži esencijalna ulja koja štite disajne puteve od virusa i bakterija. Smola deluje kao vezivo koje sakuplja sluz i brzo ga izbacuje iz pluća.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *